Winter controle

Laat uw auto winterklaar maken bij automobielbedrijf van der Weide.Voor slechts 20 euro word uw auto op meer dan 40 punten gecontroleerd. Zodat u veilig en vertrouwd de winter door komt. Tevens krijgt u een gratis winterpakket ter waarde van 5 euro.

Maak hier tijdig een online-afspraak of bel 0561 – 611115

Winterklaar

Voordat je de winterse omstandigheden op de weg kunt trotseren moet je een auto open kunnen maken en hem kunnen starten. Daarom moet je deurrubbers, sloten, accu’s en ontsteking checken. Maar ook de vloeistoffen zijn belangrijk. Koelvloeistof en ruitenwisservloeistof moet je vervangen door de wintervariant. Er is niets gevaarlijker dan een vieze voorruit met pekelresten die niet schoon te sproeien is.

Winterbanden

Bij het rijden met een auto bestaat het contact met de weg uit viermaal de oppervlakte van een briefkaart. Wanneer het nat of ijzelig is dan zal een slecht profiel of een te harde band tot een slechte grip leiden. Een winterband is de oplossing zodra de temperatuur beneden de 7 graden daalt. Door de lamellen in het profiel en een zachter rubber heeft deze band meer grip onder gladdere omstandigheden.

Brandstof en olie

Olieachtige vloeistoffen gaan zich bij koud weer stroperig gedragen. De verbranding of smering loopt dan terug. Zo zal diesel ’s winters gaan vlokken. De oplossing is het tanken van winterdiesel. Mocht je nog zomerdiesel in de tank hebben, dan kan een litertje superplus uitkomst bieden. Wat motorolie betreft moet gekeken worden of deze geschikt is voor strenge vorst.

Naar de wintersport

Wanneer dit jaar de auto ook gebruikt gaat worden om op wintersport te gaan zullen nog meer maatregelen nodig zijn om veilig winterse omstandigheden in de bergen aan te kunnen. Belangrijkste item dat aangeschaft dient te worden zijn sneeuwkettingen. In veel gebieden moet iedere automobilist deze bij zich hebben. Maar ook de hoeveelheid bagage die doorgaans mee wordt genomen roept om een oplossing. Een skibox biedt meestal de uitkomst.